Nieuws

Card image cap
Gemengde gevoelens voor Smits en progressie voor Beekmans tijdens IDM Most

Het derde raceweekend voor het IDM-Supersport is ten einde. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni was het Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft op het Tsjechische circuit van Autodrom Most. Team Apreco liet een sterke indruk achter met zijn rijders Twan Smits en Kas Beekmans. Twan scoort een tweede plek in de eerste race en komt ten val tijdens de tweede race. Kas Beekmans laat een stijgende lijn zien maar kent een technisch probleem in race een en scoort een tiende plaats in de race twee.

Na een wat ingewikkelde start van het IDM-Supersport seizoen waren de Team Apreco-coureus gemotiveerd om hier een keer zijde te maken. Echter ging dit nog niet geheel vanzelfsprekend. Met het begin van de eerste vrije training op vrijdagochtend gaat het direct mis voor Twan. Nauwelijks een paar meter uit de pitstraat en hij wordt van zijn machine afgeworpen. Hij bleef gelukkig ongedeerd maar een probleem met de achterband bleek achteraf de oorzaak van de valpartij. Hiermee ging een training compleet verloren en moest hij tijdens de tweede training het vertrouwen weer zien te vinden. Kas daarentegen had een positieve eerste dag. Hij kon vele ronden draaien en verkleinde het gat richting de voorste posities aanzienlijk ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Dat stemde positief voor de kwalificaties op zaterdag.

Tijdens de kwalificaties op zaterdag werden er stappen voorwaarts gemaakt door beide Supersport-rijders. Twan kreeg beetje bij beetje zijn gewenste gevoel terug en wist zich op de tweede startrij te kwalificeren met een zesde plaats. Kas verbeterde tijd zijn tijd ook ruimschoots en mocht de wedstrijden aanvangen vanaf een veertiende plaats.

Op zaterdagnamiddag was het tijd voor de eerste race van het weekend. Twan moest in de openingsfase zijn ritme zien te vinden en streed in een grote groep om de tweede plaats. Naarmate de wedstrijd volgde ging het rijden steeds beter en wist de 20-jarige coureur zich los te rijden van de groep. Hij komt hiermee als tweede over de finish en scoort het eerste podium voor Team Apreco dit seizoen. Kas laat zich ook knap zien en weet aan te haken bij de kopgroep. Helaas moet hij naar een drietal ronden zijn Yamaha parkeren vanwege technische problemen. 

Zondagmiddag ging de laatste Supersport wedstrijd van het weekend van start. Twan kende een uitmuntende start en leidde al gauw de wedstrijd. Hij knokte om de leiding in de race en reed scherpe rondetijden. Helaas komt hij halverwege de wedstrijd in leidende positie vervelend ten val maar blijft hierbij gelukkig vrij van blessures. Een verloren kneeslider bleek de oorzaak van de valpartij. Kas kende een uitstekende wedstrijd. Hij zat continu in een groep vechtend voor de topposities in de race en reed even op een vijfde plaats. Uiteindelijk weet hij het weekend met veel progressie af te sluiten op een tiende plaats.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Op vrijdag zagen we een ongelukkige crash in de outlap van FP1 voor Twan. De nieuwe achterband bood geen grip met een valpartij tot gevolg. Het duurde even voordat het vertrouwen naar boven kwam. Kas wist meteen zijn draai te vinden en melde zich in de top vijftien. In race een kon Twan zich naar een lastig begin keurig opwerken richting de tweede plaats en scoorde hiermee zijn eerste podium van het seizoen. Helaas was voor Kas de race van korte duur, na een sterkte opening moest hij stoppen vanwege een technisch probleem. Op zondag waren beide mannen direct scherp. Twan leidde al gauw de race en Kas reed op een vijfde positie. Helaas eindigde Twan zijn race in de grindbak terwijl hij aan de leiding reed. Balen aangezien hij mega sterk reed. Kas reed een supersterke race en liet zien dat hij de aansluiting begint de vinden met de toprijders in de supersport klasse. De vorm van de rijders geeft vertrouwen voor de volgende races. Dank aan het hele team voor hun goede werk en inzet! 

Twan Smits:

“Na de eerste training gemist te hebben vanwege technische problemen stonden we direct op achterstand. We moesten de verloren meters goedmaken in de kwalificaties en wedstrijden, dat goed gelukt is. Gedurende het weekend hebben we veel geleerd en grote stappen gezet met de motor. Een podium in race een met een tweede plaats was dan ook een grote motivatie voor het team. Tijdens de tweede wedstrijd vochten we voor de overwinning, totdat ik onderuitging vanwege een probleem met mijn kneeslider. Ontzettend jammer maar we nemen de positieve punten mee richting Schleiz.”

Kas Beekmans:

“Ik kan met trots zeggen dat het weekend in Most, mijn beste weekend tot nu toe was in de IDM Supersport categorie. Ik heb een flinke stap gemaakt qua snelheid en dat is natuurlijk positief.  Dit gevoel neem ik mee naar de volgende wedstrijden en deze stijgende lijn gaan we doorzetten in de rest van het seizoen. Al met al ben ik zeer tevreden, dus ik ga hard aan het werk voor de volgende races. Bedankt aan Team Apreco voor dit weekend.”

Het eerste volgende raceweekend vindt plaats op het semipermanente circuit van de Schleizer Dreieck. Dit gebeurd eind volgende maand in het weekend van 26 tot en met 28 juli.

Lees meer
Card image cap
Goede snelheid maar lastige wedstrijden voor Team Apreco tijdens IDM Oschersleben

Het IDM Supersport kampioenschap begon afgelopen weekend aan zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Deze keer was Team Apreco met zijn rijders te gast op het Motorsport Arena in Oscherleben. Want hier vond van 31 mei tot en met 2 juni een nieuw raceweekend plaats. Twan vecht voor de podiumposities maar crasht in beide races. Ook Kas komt ten val maar scoort een keurige tiende plek in race twee.

Voor beide mannen was er een doel, namelijk; stappen voorwaarts maken ten opzichte van de eerste wedstrijd. Een doel waaraan Twan en Kas gedurende het weekend aan wisten te werken. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag wist Twan de dag af te sluiten als snelste IDM-Supersport coureur. Dat gaf uiteraard vertrouwen voor het vervolg van het weekend in Oschersleben. Kas daarentegen kon niet het juiste gevoel krijgen met zijn Yamaha YZF-R6 motorfiets maar was positief gestemd en bleef hard werken.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag was het aangenaam weer met een stralende zon. Compleet anders dan de vooruitzichten, die er behoorlijk regenachtig uitzagen. Twan kon zijn tijd van de vrijdag niet veel verbeteren gedurende de kwalificaties op het 3,67 kilometer lange circuit. Maar hij weet zich keurig op de eerste startrij te kwalificeren met een derde plek. Kas rijdt daarentegen een stuk van zijn snelste tijd af maar moet genoegen nemen met een zeventiende plek.

De eerste race verliep niet zoals gehoopt voor de Team Apeco rijders. Beide mannen lieten een prima tempo zien waarbij ze allebei hun slag door het veld maakten. Zowel Kas als Twan kwamen halverwege de wedstrijd ten val en voor beide betekende dit een nul score achter hun naam. Het team heeft hard gewerkt om de machines tijdig klaar te krijgen voor de tweede race.

Op zondagmiddag gingen de lichten op groen voor de tweede wedstrijd van het weekend. Twan was gebrand op een goed resultaat en was direct agressief in de openingsfase door de leiding te nemen en een snel tempo te rijden. Hij pushte iets te hard en kwam ook in race twee ten val. Hij verlaat het weekend dan ook zonder punten. Kas maakte mooie stappen in de race en komt als tiende over de streep. Al met al een bijzonder weekend met goede snelheid maar niet de gewenste resultaten.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Na een zeer sterke start van het weekend van beide jongens hadden we zondag graag betere resultaten gezien maar dat is racen. Bij Twan was na een lastig weekend op Sachsenring het vertrouwen en snelheid meteen weer terug dus dat was zeer positief. Kas wist na zijn valpartij in race een goed te herstellen met zijn eerste top tien finish in de Supersport klasse in zijn rookie jaar. Ik kijk uit naar Most en we zijn gemotiveerd om daar definitief ons IDM-seizoen te keren!”

Twan Smits:

“De resultaten weerspiegelen niet de ware potentie die we dit weekend hadden. Ik voelde me het hele weekend erg sterk en onze pace was zowel op nieuwe als oude banden uitstekend. Helaas heb ik in beide races een fout gemaakt en gaan we naar huis zonder punten. Toch nemen we waardevolle lessen mee en heb ik veel vertrouwen in onze kansen voor de volgende race in Most. Dank aan het team voor hun harde werk tijdens het weekend.”

Kas Beekmans:

“Voor mij was het een erg leerzaam weekend in Oschersleben. Ik had veel rijtijd gehad op de Supersport machine gedurende het weekend en heb daardoor mooie progressie kunnen maken. Hiervan heb ik ontzettend veel geleerd en begin ik de Yamaha motorfiets steeds beter na mijn hand te zetten. Helaas na een goede start crashte ik in de eerste wedstrijd, maar in de tweede wedstrijd vocht ik in een groep met rijders waarbij ik uiteindelijk als tiende wist te finishen. De positieve punten nemen we mee naar de volgende wedstrijd in Most, waar we opnieuw een poging gaan doen om dichter bij de kop te komen. Dank aan Team Apreco voor het weekend.”

Over drie weken komt Team Apreco in actie op Tsjechische bodem. Van 21 tot en met 23 juni zal Autodrom Most het strijdtoneel zijn voor de derde wedstrijd van het seizoen.  

Lees meer
Card image cap
Niet de gewenste resultaten voor Team Apreco tijdens IDM Supersport Sachsenring

Team Apreco en zijn rijders Twan Smits en Kas Beekmans hebben het IDM Supersport seizoen officieel geopend. In het weekend van 3 tot en met 5 mei stond op het Sachsenring Circuit de eerste ronde van het IDM-kampioenschap op het programma. Het werd een weekend met gemengde gevoelens en niet compleet de resultaten waar op voorhand werd gehoopt.

Op vrijdag werden er twee vrije trainingen verreden op het bijzondere circuit van de Sachsenring. Het is een moeilijke baan met complexe bochtencombinaties en blinde hoeken, waarbij er geen moment van rust is. Beide mannen stonden te poppelen om het seizoen te beginnen en trokken gedurende de beide vrije trainingen met elkaar op. Echter was het voor de Yamaha-coureurs niet makkelijk om de gewenste snelheid te vinden. Een valpartij voor Kas in de tweede vrije training maakte het vervolg ook niet eenvoudiger.

Tijdens de kwalificatie op zaterdagochtend kwamen zowel Twan als Kas beide ten val. Ook dit is onderdeel van de motorsport maar hierdoor mistte zij allebei kostbare rijtijd. Gedurende de tweede kwalificatie konden beide Team Apreco coureurs hun tijd ten opzichte van die ochtend niet verbeteren, hierdoor stonden zij respectievelijk zevende en vijftiende voor de te verrijden wedstrijden later in het raceweekend.

Op zaterdag was het een druk programma voor Team Apreco. Want na twee kwalificatie sessies ging zaterdag later in de middag de eerste wedstrijd van het seizoen van start. Het zonnetje scheen mooi over het circuit en zodoende ging het IDM-Supersport kampioenschap van start. Kas kende gedurende het weekend al de nodige pech en dit achtervolgde hem in de wedstrijd. In de openingsfase moest hij na contact met een collega coureur ver door de grindbak en sloot achteraan het veld aan. Uiteindelijk rijdt hij een strak tempo en komt als twintigste over de finish. Twan rijdt een solide wedstrijd en passeert de streep als vijfde maar laat na afloop weten niet geheel tevreden te zijn.

Zondagmiddag gingen de lichten op groen voor de tweede wedstrijd. Net voor de start had het iets geregend maar dit zette niet door. Iedereen ging van start op de slicks maar het was lastig in te schatten wanneer je volledig kon pushen. Twan kende een moeilijk begin van de wedstrijd vanwege de nieuwe band en verloor terrein op de kopgroep. Hij komt hiermee als zevende over de finishlijn. Kas weet een nette wedstrijd te rijden met een goed tempo en eindigt het weekend met een twaalfde plaats. Ondanks de pech een goed resultaat om het weekend mee af te sluiten.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Het weekend kende de nodige tegenslagen en het team en monteurs hebben flink moeten werken. Uiteindelijk niet de resultaten waar we op gehoopt hadden maar we gaan hier alleen maar sterker van worden. Op naar Oschersleben!”

Twan Smits:

“Het was een erg moeilijk weekend op de Sachsenring. We hadden vanaf vrijdag al problemen met de motor waar we de rest van het weekend tegen aan liepen. We hebben het beste ervan gemaakt maar dit zijn niet de resultaten waarmee we tevreden kunnen zijn. We zullen ons best doen om er in Oschersleben er weer bij te staan. Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan, daarvoor wil ik het team bedanken.” 

Kas Beekmans:

“Het was een bijzonder weekend waarin pech ons heeft achtervolgd. Helaas hadden wij weinig rijtijd tijdens de trainingen, vanwege valpartijen en lastige omstandigheden. De wedstijden daarentegen waren positiever. De eerste wedstrijd moest ik helaas achteraan aansluiten maar wist vervolgens een prima tempo te rijden. De tweede race was stukken beter en hebben deze veilig uitgereden en enkele puntjes mee naar huis kunnen nemen. Dank aan het complete team voor het harde werken.”

De eerstvolgende wedstrijd is op Motorsport Arena Oschersleben. Deze vindt over een viertal weken plaats in het weekend van 31 mei tot en met 2 juni. Daar hoopt Team Apreco zich te herpakken.

Lees meer
Card image cap
Team Apreco doet goede zaken tijdens debuut in WK Supersport Assen

Team Apreco heeft zijn debuut in het FIM World Supersport Championship op prachtige wijze weten af te sluiten. Het was in alle opzichten een bijzonder weekend van 19 tot en met 21 april op het TT Circuit in Assen. Een weekend waarin team en rijder zich sterk hebben laten zien op wereldniveau. In de eerste race kwam Twan vroegtijdig ten val en wist een keurige tiende plek te behalen tijdens de tweede wedstrijd. 

De Pirelli Dutch Round was in meerdere aspecten een bijzonder evenement. Te beginnen bij de weersomstandigheden gedurende het weekend, waarbij alle elementen aan bod kwamen. We begonnen met regen en harde wind maar zagen ook regelmatig de zon over het circuit schijnen en dit alles tijdens een koude WK Supersport editie in Assen. Ook was het bijzonder evenement vanwege het debuut van Team Apreco in het wereldkampioenschap.

Op vrijdag begonnen we aan een natte vrije training, Twan voelde zich goed op de Yamaha YZF-R6 machine en liet dit ook direct zien. Hij werd in een verregende sessie afgevlagd als negende. Hiermee ging iedereen de Superpole met een positief gevoel tegemoet. Net voorafgaand aan de kwalificatie had het geregend, waardoor de omstandigheden verraderlijk waren. Twan wist in deze condities gefocust te blijven en zodoende wist hij zich te kwalificeren op een nette negende plaats. 

Vol vertrouwen ging Team Apreco de wedstrijden tegemoet. De eerste race was daarentegen van korte duur. Twan had een goede start en weet posities te winnen maar helaas kwam hij in de tweede ronde ten val. Gelukkig bleef hij hierbij ongedeerd. Hij pushte iets te veel in de openingsfase en dit resulteerde in een valpartij. Hierdoor was hij gebrand op een revanche in race twee.

Net voorafgaand aan de tweede race begon het weer stevig te regen op het TT Circuit in Assen. Iedereen stond nog op slicks en dit zorgde voor een bijzondere race. Na enkele ronden zocht Twan de pitstraat op voor een wissel naar regenbanden. Dit ging uitstekend en de Yamaha Coureur weet uiteindelijk als elfde de finish te passeren. Door een diskwalificatie van een mede coureur schuift Twan een plek op in de ranglijst naar een tiende positie. Hiermee heeft hij zich uitstekend laten zien en scoort WK-punten hij punten samen met het team .

Kevin van Leuven (teammanager):

“Het hele team heeft zich super goed laten zien in het WK-geweld en dit in zeer lastige omstandigheden. Twan was in vrijwel elke sessie in de top tien te vinden en dat op de juiste momenten. Om het weekend dan ook met een top tien klassering af te sluiten is gewoon super. Trots op het hele team en credits voor Twan die zijn hoofd koel wist te houden. Wat mij betreft een super start van het seizoen, nu focus op het IDM-seizoen waar we met Twan en Kas gaan knallen.”

Twan Smits:

“Het was een bijzonder en mooi weekend in Assen. Vanwege de lastige omstandigheden hebben we er het maximale uit gehaald. Tijdens de Superpole wist ik mij op de derde startrij te kwalificeren met een negende plaats. Daar was ik tevreden mee maar helaas kwam dit er niet uit in de eerste race. Ik pushte misschien iets te veel, waardoor ik snel in de race ten val kwam. De tweede race was enorm lastig. We hebben op het juiste moment de pitstop gedaan naar regenbanden en konden gedurende de race plekken terugwinnen. Ik wil het team enorm bedanken voor hun harde werk dit weekend en de vlekkeloze pitstop tijdens de race.”

Na het WK-avontuur heeft Team Apreco een optimale voorbereiding gehad voorafgaand aan het IDM-seizoen. Deze gaat over een kleine twee weken van start op het circuit van de Sachsenring. Dit zal gebeuren in het weekend van 3 tot en met 5 mei.

Lees meer
Card image cap
Team Apreco en Twan Smits ontvangen wildcard voor WK Supersport in Assen

Team Apreco en hun rijder Twan Smits hebben een wildcard ontvangen voor het WK Supersport in Assen. Het WorldSBK zal plaatsvinden van 19 tot en met 21 april op het TT Circuit in Assen. Normaalgesproken rijdt Team Apreco in de voorste gelederen van het Duitse IDM Supersport kampioenschap maar nu mogen ze zich opmaken voor een leerzaam en enerverende thuisronde in het FIM World Supersport championship.

Het team uit Culemborg en hun 19-jarige coureur Twan Smits hebben inmiddels al een productief testprogramma achter de rug. Het was een veelbelovende test op het circuit van Valencia, waarin Smits constant progressie wist te maken en de Yamaha YZF-R6 machine goed wist af te stellen. Voordat het IDM Supersport kampioenschap van start gaat heeft Twan een wildcard ontvangen voor het WK Superbike event in Assen. Hij zal aan de start verschijnen in de WK Supersport klasse. Een jongensdroom die uitkomt voor de rijder uit Steenwijk, rijden in een wereldkampioenschap en dat voor eigen publiek. 

Kevin van Leuven:

“Na een succesvol 2023 seizoen in het IDM heeft Twan laten zien dat zijn niveau de aansluiting bij het WK veld zeer zeker gevonden heeft. Na zijn wildcard in Portimão heeft hij al potentieel laten zien op een voor hem vreemd circuit. Nu wordt het tijd om zich te meten met de wereldtop op ons vertrouwde Assen. We kijken er erg naar uit om als Team Apreco dit WK avontuur voor hem te kunnen faciliteren en voor het eerst op het WK toneel actief te zijn. Speciale dank aan Ten Kate Racing Products en alle andere betrokkenen die dit avontuur mogelijk maken!” 

Twan Smits:

“Na vorig jaar in Portimão voor het eerst in het WK Supersport mee te hebben gedaan kijk ik enorm uit naar de wedstrijd in Assen. Het is onwijs gaaf om dit samen met ons eigen Team Apreco te doen en dat voor thuispubliek. De test in Valencia hebben we succesvol afgerond wat ons alle reden tot optimisme geeft. Op naar Assen in April.”

Voordat het WK Superbikes in Assen van start gaat zal Twan eerst op dinsdag 2 april in actie komen. Dan staat namelijk de KNMV-training op het programma. Hier is het belangrijk om een goede setting te vinden, om gedurende het raceweekend tijdens het WK Supersport mee verder te werken. 

Tijdschema: DOWNLOAD 

Fotografie: Racing Passion Photography - Damon Teerink

 

Lees meer
Card image cap
Goede voorjaarstraining voor Team Apreco in Valencia eindigt met een zwart randje

Afgelopen donderdag tot en met zondag testte Team Apreco met zijn rijders Twan Smits en Kas Beekmans op het Ricardo Tormo Circuit van Valencia. Een leerzame test voor beide coureurs, waarbij er over de complete test mooie stappen voorwaarts werden gemaakt op de Yamaha Supersport machines. Echter kende dit weekend ook een keer zijde. Teameigenaar Evert Blom overleed op zondag 17 maart aan de gevolgen van de altijd gevreesde ziekte, een race die voor hem helaas te vroeg is afgelopen.

Evert, teambaas van Team Apreco runde vele jaren zijn wegraceteam in de internationale motorsport. Met zijn tomeloze inzet, vol passie ondersteunde hij veel coureurs op weg naar de top. Op eigen wijze wist hij een prachtig wegraceteam neer te zetten. Helaas liet zijn gezondheid hem de afgelopen tijd in de steek. Desalniettemin bleef hij zich meer dan 100% inzetten voor zijn team. Terwijl de successen in het team niet onopgemerkt bleven moest Evert lijdzaam toezien dat de ziekte meer en meer grip kreeg op zijn fysieke gesteldheid. Zondag 17 maart was ineens de finish, het einde van een race die zelfs door Evert niet te winnen was. Wij zijn diep getreurd met het verlies van onze teameigenaar. Wij gaan Evert zijn passie voortzetten en geven als team niet op. Wij zullen dit jaar voor Evert racen.

Wintertest in Spanje

Na een lange winterperiode was het afgelopen week zover. Van donderdag 14 maart tot en met zondag 17 maart werd er getest op Spaanse bodem. De plaats van bestemming was het Ricardo Tormo Circuit van Valencia. Zowel Twan als Kas hadden een half jaar niet meer op de motor gezeten maar wisten vanaf het eerste moment snel in het ritme te komen. Twan was gauw in zijn vertrouwde vorm en wist de set-up van de Yamaha YZF-R6 goed te ontwikkelen tijdens deze vierdaagse test. Debutant in de Supersport categorie Kas Beekmans had ook beduidend veel zin om het seizoen af te trappen. Tijdens de testdagen kon Kas zich ruimschoots verbeteren, ontwikkelde een goede rijstijl en maakte vele meters om ervaring op te doen op de Supersport machine.

Kevin van Leuven (teammanager):

“Na een winter zonder rijden sta ik er versteld van hoe snel beide coureurs op tempo waren. Twan heeft de nodige dingen kunnen testen en ten opzichte van vorig jaar heeft hij een flinke stap gemaakt. Dit geeft veel vertrouwen voor de start van het seizoen. Voor Kas was het een eerste kennismaking met een volbloed Supersport machine. Hij verraste door meteen een goede basissnelheid neer te zetten. Met de input die hij kreeg van het team pakte hij veel nieuwe dingen op. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde test met helaas een zwart randje toen het nieuws ons bereikte dat onze teambaas Evert zijn strijd had verloren tegen die verschrikkelijke ziekte. Dit maakt ons zeer verdrietig maar tegelijkertijd ook super gemotiveerd om een deel van Evert zijn levenswerk en passie door te pakken en de schouders er onder te houden. Wij racen dit jaar samen voor Evert!” 

Twan Smits:

“Na lange tijd niet gereden te hebben moest ik het gevoel terugvinden op de Yamaha Supersport machine. Desondanks ging het vanaf de eerste sessie al sneller dan verwacht en zaten we al snel op het niveau van vorig jaar. We hebben de test afgesloten met een goed gevoel en een goede tijd dus we zijn klaar voor de eerste volgende test in Assen.”

Kas Beekmans:

“Voor mijzelf had ik niet echt verwachtingen voor de test in Valencia. Voor mij was het zaak om gewend te raken aan de Supersport machine en dat is gelukt. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel en ik voelde mij goed op de motor. Hierdoor heb ik kunnen werken aan mijn rijstijl op de zwaardere Supersport motoren. Want de manier van rijden vergt een andere aanpak als bij de Supersport 300 van vorig jaar. Ik wist hier vrij snel aan te wennen en na velen ronden in Spanje heb ik een goed gevoel opgedaan voor de aankomende test in Assen.”

Op dinsdag 2 april zal Team Apreco op Nederlandse grond zijn seizoen hervatten. Hier staat dan de jaarlijkse KNMV-training op het programma. Het IDM-seizoen zal in het eerste weekend van mei van start gaan op de Sachsenring. Deze vindt plaats in het weekend van 3 tot en met 5 mei.

 

 

Lees meer
Card image cap
Team Apreco en Kas Beekmans in IDM Supersport kampioenschap voor 2024

Team Apreco is verheugd zijn tweede rijder voor het IDM Supersport kampioenschap aan te kondigen. De 19-jarige Kas Beekmans zal binnen het team de overstap maken richting de Supersport categorie op een Yamaha YZF-R6 machine. Een nieuwe uitdaging voor zowel team als coureur. 

Het team gevestigd in Culemborg is blij met het tekenen van Kas Beekmans. Hiermee heeft Team Apreco zijn twee rijder gecontracteerd naast de al eerder bevestigde Twan Smits. Inmiddels heeft het duo al meerdere jaren ervaring met elkaar. Tijdens de laatste wedstrijd in Hockenheim in 2023 mocht Kas de opwachting maken in het IDM Supersport kampioenschap. Een prachtige kas voor de jonge coureur die hij met beide handen aangreep. Kas zijn postuur is goed geschikt voor deze machine en dat liet hij zien. Elke sessie werd er progressie gemaakt en na afloop was iedereen zeer te spreken over zijn debuut in de IDM Supersport. Daarom zijn beide partijen zeer blij met het tekenen van het contract voor het 2024 seizoen.

Kas heeft inmiddels al meerdere jaren ervaring in de internationale motorsport. Zo begon de carrière destijds op de minibikes alvorens hij de overstap maakte naar de Molenaar NSF100 Cup. Hierin heeft hij drie seizoenen gereden, waarbij hij in 2017 kampioen werd. Vervolgens heeft Kas gereden in de European Talent Cup en meerdere seizoenen in de Northern Talent Cup. In 2023 reed Kas samen met Team Apreco in het IDM Supersport 300 kampioenschap op een Yamaha motorfiets. In 2024 zal Kas samen met het team de overstap maken richting de Supersport categorie op een door Ten Kate geprepareerde Yamaha YZF-R6.

Evert Blom:

“Wij zijn blij met het tekenen van Kas Beekmans. Hij heeft al goede dingen laten zien op de Supersport machine en is een professioneel coureur. Wij gaan samen de progressie doorzetten in het nieuwe seizoen. Het wordt een enerverend seizoen voor Kas, omdat hij zijn debuut zal maken in de Supersport categorie. Als hij de stijgende kan vasthouden voorzie ik een hoge plaats in het kampioenschap.”

Kas Beekmans:

“Er was flink werk aan de winkel afgelopen periode om komend seizoen tot een succes te brengen. En dat zal ook dit seizoen ongetwijfeld met zich mee blijven brengen. Maar ik ben enorm enthousiast en dankbaar voor de kans om komende seizoen van start te gaan met Team Apreco in het IDM Supersport kampioenschap. Ik wil alle sponsoren voor nu al bedanken voor hun support, dankzij hen is het mogelijk geworden om deze volgende stap in mijn race carrière te maken. En natuurlijk gaan we door deze samenwerkingen er zeker weer een onvergetelijk jaar van maken.” 

Het IDM-seizoen gaat van start in het weekend van 3 tot en met 5 mei op de Sachsenring in Duitsland. Team Apreco zal voor die tijd nog diverse testen afwerken om zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Lees meer
Card image cap
Team Apreco en Twan Smits verlengen contract voor het IDM Supersport in 2024

Team Apreco en Twan Smits verlengen hun contract voor het internationale Deutsche Motorradmeisterschaft supersport seizoen in 2024. Smits zal actief zijn op een Yamaha YZF-R6 ondersteund door Ten Kate Products in de Supersport categorie. Team Apreco en Smits gaan er volgend jaar alles aan doen om het kampioenschap veilig te stellen in de IDM Supersport categorie.

Team Apreco is verheugd aan te kondigen de samenwerking met Twan Smits voor te zetten in het komende IDM Supersport seizoen. De combinatie met Smits en het team maakt het een ijzersterk duo. De samenwerking brengt ons terug naar 2019, het jaar waarin Smits begon aan zijn allereerste seizoen op de grote circuits. Hij reed van 2019 tot en met 2021 in de IDM Supersport 300 samen met Team Apreco. Hierin liet hij al mooie resultaten zien.

In 2022 maakte de jonge Nederlander de overstap binnen het team richting de IDM Supersport klasse. In zijn debuutseizoen liet hij een sterke indruk achter met meerdere podiumklasseringen. Dit gevoel zette hij door in 2023, hij maakte veel progressie en liet een echte winnaarsmentaliteit zien. In de negen van de dertien wedstrijden wist hij op het podium te finishen, waarvan vier keer als winnaar. In 2024 zal de 19-jarige coureur beginnen aan zijn derde seizoen in deze klasse, met als doel; kampioen worden in de IDM Supersport. Naast het IDM wordt er gekeken voor enkele wildcard optredens in het WK Supersport kampioenschap.

Twan Smits:

“Ik heb enorm veel zin om samen met Team Apreco en Ten Kate Products nog een succesvol jaar tegemoet te gaan in het IDM Supersport. Afgelopen jaar hebben we al mooie momenten laten zien maar heb ik soms te veel fouten gemaakt. Daarom zijn er nog veel aspecten waarop ik mezelf verder kan verbeteren en ontwikkelen. We zetten de stijgende lijn door. Ik wil Team Apreco en Ten Kate bedanken voor hun vertrouwen. Op naar volgend jaar.”

Evert Blom:

“Als team zijn we heel blij dat we nog een seizoen met Twan kunnen werken. Twan heeft ons verrast door in zijn tweede jaar Supersport al aanspraak te maken op het kampioenschap. Dat geeft het hele team een boost om nog een stapje erbij te zetten. Op het moment speelt de ervaringen Twan nog wat parten en dat gaan we er komend seizoen bij schaven. Binnenkort meer nieuws over de andere rijders voor ons team.” 

Begin volgend jaar zullen de eerste testen voor 2024 worden afgewerkt in Spanje alvorens het IDM-seizoen van start gaat. Het Duitse Supersport kampioenschap begint in het weekend van 3 tot en met 5 mei op de Sachsenring.

Lees meer
Card image cap
Smits krijgt kans in World Supersport met Yamaha Thailand Racing Team

Twan Smits zal dit weekend zijn debuut maken in het World Supersport kampioenschap met het Yamaha Thailand Racing Team. De negentienjarige coureur werd afgelopen weekend bekroond tot IDM Supersport kampioen met het door Ten Kate Racing Products ondersteunde Apreco Racing team, dit weekend krijgt hij de kans op het wereldtoneel als vervanger van de geblesseerde Apiwath Wongthananon tijdens de Portugese ronde van het World Superbike kampioenschap op het Autódromo Internacional do Algarve. 

Na een zeer indrukwekkend seizoen in het IDM Supersport kampioenschap behaalde Twan Smits afgelopen weekend de titel. De negentienjarige coureur heeft de laatste jaren grote stappen gemaakt door vanuit de Yamaha Racing bLU cRU Benelux R3 Cup door te groeien in het IDM Supersport. Met het door Ten Kate Racing Products ondersteunde Apreco Racing behaalde Smits vier overwinningen en sleepte hij afgelopen weekend de titel in de wacht.

Bij het Yamaha Thailand Racing Team kampt de Thaise coureur Apiwath Wongthananon nog steeds met een blessure waardoor men heeft besloten om Smits de kans in het World Supersport kampioenschap te geven. Het is de kroon op een uitstekend seizoen dat de getalenteerde Smits onder de vleugels van Ten Kate Racing en op aanraden van Yamaha Thailand zijn eerste stap kan maken in het wereldkampioenschap.

Twan Smits:

“Allereerst heb ik er ontzettend veel zin in. We gaan het weekend uiteraard zonder verwachtingen in en het zal voornamelijk zaak zijn om heel veel te leren, dan zien we wel waar we staan ten opzichte van de beste coureurs van de wereld. Het is een prachtige kans van Ten Kate en het Yamaha Thailand Racing Team om hier te kunnen rijden dus daar wil ik ze dan ook voor bedanken. Ik heb er heel veel zin in!”

Kervin Bos – Ten Kate Racing teammanager: 

“We zijn bij Ten Kate Racing Products en Ten Kate Racing enorm trots dat we een jong Nederlands talent de kans kunnen geven om zijn niveau te testen in het World Supersport kampioenschap. Het Yamaha Thailand Racing Team, dat een door Ten Kate Racing ondersteund team is, maakt dit mogelijk. Het team ontwikkelt talent vanuit Thailand maar helaas is Apiwath Wongthanon nog steeds geblesseerd, daardoor wil men graag een jong Nederlands talent de kans geven. We hopen dat Twan geniet van het weekend en stap voor stap progressie boekt. Daarnaast zijn we heel blij dat we hiermee de Nederlandse motorsport kunnen ondersteunen en dat we als onderdeel van het bLU cRU talentenprogramma van zowel Yamaha Motor Benelux als Yamaha Motor Europe hier een rol in kunnen spelen.”

 

Lees meer
Card image cap
Team Apreco en Twan Smits behalen emotionele IDM Supersport titel in Hockenheim

Team Apreco en Twan Smits behalen het IDM Supersport kampioenschap tijdens sensationele seizoensfinale in Hockenheim. Met een overwinning in de eerste wedstrijd en een derde plek in de tweede wedstrijd wist Smits de titel veilig te stellen op de Hockenheimring. Ook zien we goede progressie voor Kas Beekmans en Thije Ligtermoed in de Supersport en Supersport 300 categorie en dit allemaal in het weekend van 22 tot en met 24 september.

Op vrijdag stonden de vrije trainingen op het programma. Smits kwam goed uit de startblokken en was erg tevreden met het gevoel op zijn Yamaha YZF-R6 machine. Voor Kas Beekmans was het zijn eerste maal op de Supersport machine. Hij wist stapje voor stapje gewent te raken aan de zwaardere machine. IDM Supersport 300 debutant Thije Ligtermoed liet zich direct sterk zien in het competitieve deelnemersveld.

Zaterdagstond in het teken van de kwalificaties en de eerste wedstrijd van de IDM Supersport 300. Smits voelde zich sterk en liet een goed tempo zien over meerdere ronden. In de tweede kwalificatie weet hij zich te verbeteren ten opzichte van de eerste sessie maar de tijden staan dicht op elkaar. De 19-jarige coureur weet zijn eerste Pole Position in de Supersport te bemachtigen. Beekmans kwalificeert zich op een 21e tijd en boekt elke sessie de nodige vooruitgang. Ook Ligtermoed is goed onderweg in de 300 categorie en stuurt de machine naar elfde startplaats.

Thije Ligtermoed laat een tweetal goede wedstrijden zien op de Hockenheimring. In de eerste wedstrijd zit hij klem achter een collega-coureur, waar hij moeilijk aan voorbij komt en wordt uiteindelijk tiende. In de tweede wedstrijd weet hij wederom de tiende plek te scoren maar dan vecht hij in een mooi groep met rijders. Een goed debuut in het IDM Supersport 300 voor Thije.

Tijdens de eerste Supersport wedstrijd zien we Twan al gauw de leiding in de wedstrijd overnemen. Hij rijdt een sterk tempo en houdt dit de gehele wedstrijd vast om zodoende de overwinning op zijn naam te schrijven. Kas laat goede progressie zien en finisht de eerste wedstrijd in de Supersport op een achttiende plaats.

Om 16:15 gingen de lichten op de groen voor de finalewedstrijd van de IDM Supersport. Twan rijdt met enige reserve en neemt geen onnodige risico’s. Hij duelleert om de derde plaats in de wedstrijd maar weet later in de wedstrijd een gaatje te slaan. De coureur uit Steenwijk komt als derde over de finish en weet hiermee de IDM Supersport titel binnen te halen voor Team Apreco. Het is het allereerste kampioenschap voor het team, wat het natuurlijk een onvergetelijk moment maakte. Kas Beekmans scoort zijn eerste punten met een vijftiende plek in deze race.

Kampioensfoto - Team Apreco

Twan Smits:

“Het was een spannende en sterke afsluiter in Hockenheim. Elke sessie hebben we grote stappen gemaakt betreft de setup en mijn rijden om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor zondag. We lieten in de kwalificaties zien dat we op raceritme en één ronde de sterkste rijder waren. Dit gaf natuurlijk veel zelfvertrouwen voor de zondag. In race een kon ik mijn eigen tempo rijden en wist ik comfortabel te winnen. In de tweede wedstrijd werd ik derde en dit was genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Ik wil Team Apreco en iedereen die mij dit jaar heeft geholpen ontzettend bedanken, zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

Kas Beekmans:

“Het was een zeer leerzaam weekend. Het was natuurlijk de eerste keer op de Supersport machine en dat was een mooie uitdaging. Ik heb ontzettend veel kunnen leren van de snelle jongens en gedurende het weekend hebben wij de nodige progressie kunnen maken. Ik wil Team Apreco ontzettend bedanken voor deze mogelijkheid. Ik heb plezier gehad om de Yamaha Supersport machine te rijden. Het was een seizoen met ups en downs maar desalniettemin mag ik tevreden zijn met het verloop van dit jaar.”

Thije Ligtermoed:

“Ik keek erg uit naar het weekend in Hockenheim. Het team gaf me een heel goed gevoel. Tijdens de eerste race had ik het niet compleet naar mijn zin, omdat ik vastzat achter een langzamere coureur. De tweede race was beter, ik had een goede start en kon meekomen in een snelle groep met rijders. Ik heb veel geleerd en genoten, het was een topweekend. Dank aan Team Apreco voor deze gave kans.” 

Team Apreco wil al zijn sponsoren en teamleden ontzettend bedanken voor tomeloze inzet. Zonder hen was het absoluut niet mogelijk geweest om zo geweldig seizoen te draaien met als kers op de taart het IDM Supersport kampioenschap. Wij genieten nog even na om binnenkort onze blikken te werpen op het nieuwe seizoen.

Lees meer

1 2